Katar Sağlık Bakanlığı Türkiye’de dört Covid-19 test merkezini onayladı

09 Temmuz 2020

Katar Halk Sağlığı Bakanlığı Türkiye’deki 4 tıbbi kurumu Covid-19 testi yapmak üzere onayladı. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan Katar vatandaşlarının Türkiye’deki bu merkezlerde test yaptırması ve sonuçlarının negatif çıkması halinde Katar’a dönüşlerinde mecburi otel karantinasına girmesi gerekmeyecek ancak bu kişilerin 14 gün ev karantinasında kalmayı taahhüt etmesi gerekecektir.

Covid-19 test sonuçları kabul edilecek olan 4 merkez arasında Ankara Şehir Hastanesi, Yeşilköy Murat Dilmener Acil Hastanesi, Başakşehir Cam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Kartal Litfi Kırdar Hastanesi sayılmıştır. Anılan merkezlerden alınan test sonuçları 48 saat süresince geçerli olacaktır.

İlaveten, Katar’da normalleşme sürecinin 3. aşamasından itibaren Katar’da oturumu bulunan diğer ülke vatandaşlarının da bu akredite merkezlerde test yaptırması ve negatif test sonucu bulunması halinde Katar’a dönüşlerinde mecburi otel karantinasından muaf tutularak 14 gün ev karantinasında kalma imkânı olacaktır.

Katar Sağlık Bakanlığı başka ülkelerde de güvenilir test merkezlerini aynı şekilde akredite etmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Kaynak: Gulf Times https://gulf-times.com/story/667499/MoPH-accredits-4-Covid-testing-centres-in-Turkey
Yayınlayan: Doha Ticaret Müşavirliği