Katar tarafından uygulanan seyahat kısıtlamaları

15 Mart 2020

Katar Havayolları'nın İtalya seferlerini durdurma kararına ek olarak, Katar İletişim Ofisi 9 Mart 2020 tairihinden itibaren Corono virüsü salgını karşısında tedbir almak amacıyla Bangladeş, Çin, Mısır, Hindistan, İran, Irak, Lübnan, Nepal, Pakistan, Filipinler, Güney Kore, Sri Lanka, Suriye ve Tayland'dan gelen yolcuların geçici olarak ülkeye girişine kısıtlama getirildiğini duyurmuştur. Kapıda vize uygulaması kapsamı yolcular, oturma ya da çalışma izni olanlar ve geçici ziyaretçiler uygulama kapsamında yer almaktadır.

İlaveten, 15 Mart 2020 tairihinden itibaren İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya vatandaşlarının ve bu ülkelerden gelen yolcuların geçici olarak ülkeye girişine kısıtlama getirildiğini duyurulmuştur. Sayılan durumda bulunan ancak, Katar'da oturma ya da çalışma izni olan kişiler 14 gün boyunca yerel prosedürlere uygun olarak karantinada kalmaları şartıyla, karantina süresi sonunda ülkeye giriş yapabileceklerdir.

Sudan'dan gelen yolduların ülkeye girişi yasaklanmış olup,  bu uygulama Katar'da oturma ya da çalışma izni olanlar, kapıda vize uygulaması kapsamı yolcular ve geçici ziyaretçiler dahil bu ülkeden Katar'a giriş yapmak isteyen tüm yolcuları kapsamaktadır.

Kaynak: Katar Devlet İletişim Ofisi
Yayınlayan: Doha Ticaret Müşavirliği