Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi Görevinden İstifa Etti

05 Kasım 2020

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi Görevinden İstifa Etti

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi düzenlediği bir basın toplantısında, Özel Mahkeme'nin kendisine yönelik iddianameyi teyit ettiğini duyurdu.
“Az önce yetkili insanlardan Özel Savcılık yargıcı tarafından iddianamemin teyit edildiği bilgisini aldım.  Şahsım ve ailem için bu zor anlardır” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Thaçi, Kosova halkını sakinliğe çağırdı. Bir basın toplantısında Thaçi,  son iddianamelerin teyit edilmesi için gerek destek gerek te protesto şeklinde insanların toplanmamalarını istedi. Thaçi,  “Bu zamanda gösterdiğiniz dayanışma ve destek için teşekkür etmeme izin buyurun. Sakinliğinizi korumanıza ve destek ya da protesto motifli herhangi bir toplanmadan kaçınmanıza çağrı yapıyor ve rica ediyorum” dedi. Thaçi, aynı zamanda siyasetçilerden Cumhurbaşkanı görevinin boş kalması ardından ihtiyatlı olmalarını ve ülkedeki kurumsal krizin derinleşmemesini istedi.

İddianamenin teyit edilmesinin ardından Hashim Thaçi, ülkenin Cumhurbaşkanı görevinden istifa etmiştir.

Kaynak:          Kosova Haber haber sitesi https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,60706; https://www.kosovahaber.net/?page=2,9,60705
Yayımlayan:   Priştine Ticaret Müşavirliği