Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi: Kurumlar Ve İşletmeler Arasındaki Ortaklık, Kosova Devletinin Başarısı İçin Ön Şart

03 Ağustos 2018

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi: Kurumlar Ve İşletmeler Arasındaki Ortaklık, Kosova Devletinin Başarısı İçin Ön Şart

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Perşembe günü Kosova Ekonomi Odası'nı ziyaret etti. Thaqi Kosova Ekonomi Odası Başkanı Berat Rukiqi ve yerel bir iş grubu tarafından ağırlandı. Toplantı sonrasında ortak bir basın toplantısında konuşan Thaçi, her zaman kurumlar ve işletmeler arasında iyi bir işbirliği sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi. Thaçi ayrıca Kosova'nın bölgedeki en iyi mevzuata sahip olduğunu belirterek, iş faaliyetlerini yürütmek için uygun bir iklimin bulunduğunu ifade etti.

Kosova Ekonomi Odası Başkanı Berat Rukiqi ise Cumhurbaşkanı Thaçi'nin bu Oda'nın çalışmalarına ve diğer Kurumsal ve Siyasi Kapasitelerdeki çalışmalara özel önem verdiğini ve bu buluşmanın sürekli var olan bir iletişimin devamını doğruladığını söyledi. Rukiqi ayrıca vize serbestleşmesinin, Kosova ekonomisinin, uluslararası pazarlarda, özellikle de Avrupa Birliği ülkelerinde entegre olmasına büyük ölçüde yardımcı olacağını vurguladı.

Kaynak: Telegrafi haber sitesi https://telegrafi.com/thaci-partneriteti-mes-institucioneve-dhe-bizneseve-parakusht-per-suksesin-e-shtetit-te-kosoves/

Yayımlayan: Priştine Ticaret Müşavirliği