Kosova Ekonomi Odasından İşletmelere Rica: COVID-19’a Karşı Koruyucu Tedbirlere Uyun Aksi Takdirde Her Şey Sıfır Noktasına Geri Dönecek.

08 Haziran 2020

Kosova Ekonomi Odasından İşletmelere Rica: COVID-19’a Karşı Koruyucu Tedbirlere Uyun Aksi Takdirde Her Şey Sıfır Noktasına Geri Dönecek.
 
Kosova Ekonomi Odası Başkanı Berat Rukiqi, işletmelerden COVID-19 virüsü tedbirlerine karşı tedbir almalarında ricada bulundu. Facebookta paylaştığı bir paylaşımda Rukiqi, bu tedbirlere uyulmaması halinde her şeyin sıfır noktasına geri dönebileceğini, “Çok çaba gösterdik ve ekonominin kademeli olarak diğer ülkelere göre daha hızlı açılmasını sağlayabiliriz ancak taahhüt ettiğimiz önlemlere, özellikle kalabalık ve toplanmaların olduğu işyerlerinde, saygı gösterilmeyecekse her şey sıfır noktasına dönebilir. Dünya normale dönmeye başladı, ancak bu normalliğin artık kendi kuralları var. Kurallar üzerindeki en önemli kural ise, kişinin kendisine ve başkalarına dikkat etmesi ve mesafeyi koruması, maskeleri takması (özellikle personelin) ve düzenli dezenfeksiyon yapmasıdır”, diye yazdı. Rukiqi’ye göre salgın ne kadar kısa sürede sona ererse ekonominin toparlanması o denli hızlı olacaktır. Rukiqi, “Virüsün yayılmaması ve salgının doğrudan resmi bir şekilde bitmesi ekonominin toparlanması için gereken önlemlere odaklanmamızı sağlayacaktır. Salgın ne kadar kısa sürede resmen sona ererse ekonominin toparlanması o denli hızlı olacaktır.” dedi.
 
 
Kaynak :Telegrafi Haber Portalı; https://telegrafi.com/rukiqi-porosit-bizneset-respektoni-masat-mbrojtese-per-covid-19-perndryshe-gjithcka-te-kthehet-ne-piken-zero/
Yayımlayan     :Priştine Ticaret Müşavirliği