Kosova Gümrüğü 6 Ay İçinde Önceki Yıla Nazaran 77 Milyon Avro Daha Az Gelir Topladı

10 Ağustos 2020

Kosova Gümrüğü 6 Ay İçinde Önceki Yıla Nazaran 77 Milyon Avro Daha Az Gelir Topladı
 
2020 yılının ilk 6 ayında Kosova Gümrüğü 580 milyon Avro elde etti. Bu da önceki yıla nazaran 77 milyon Avroluk bir düşüşü göstermektedir. Kosova Gümrük Sözcüsü Adriatik Stavilleci işbu düşüşün bazı ürünlerin ithal edilmemesinden dolayı yaşandığını aktarmıştır. Bu ürün gruplarının bazıları otomobil araçlar gibi lüks ürünler grubudur. Otomobillerin Kosova’ya ithali %30 oranında düşmüştür. Bununla birlikte bir diğer grup tüm dünyada da değerin düşüş yaşadığı petrol yakıtları grubudur.  Stavileci, vatandaşların çoğunun lüks harcamalarını değil, gıda, hijyen ürünleri gibi büyük hacimlere sahip ancak değeri fazla olmayan gerekli harcamalara odaklandığını belirtmiştir.
Gümrük sözcüsü Stavileci ayrıca, Kosova Hükümeti'nin tedbirleri kaldırma yönündeki son kararlarından bu yana, Sırbistanın yaklaşık 72 milyon Avro değerinde ürün ihraç ettiğini, ancak bu rakamın bu yılsonuna kadar 140 milyon Avroya yükselebileceğini belirtmiştir.  
 
Kaynak:          Zeri haber sitesi https://zeri.info/ekonomia/362170/dogana-mbledh-77-milione-euro-me-pak-per-gjashte-muaj/
Yayımlayan:   Priştine Ticaret Müşavirliği