Kosova ve İngiltere Serbest Ticaret Anlaşması Yapma Konusunda Hemfikir

17 Mayıs 2019

Kosova ve İngiltere Serbest Ticaret Anlaşması Yapma Konusunda Hemfikir
Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Endrit Shala, İngiltere’nin Avrupa Ticaret Komiseri Andrew Mitchell ile bir araya geldi.
Toplantıda Bakan Shala, İngiltere’nin, Kosova devletinin oluşumunda çok katkı sağladığını ifade etti. Toplantı sırasında ayrıca, Bakan Shala ve İngiltere’nin Avrupa Ticaret Komiseri Andrew Mitchell, Kosova ile İngiltere arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasına yönelik hemfikirde bulundu. Shala, Kosova'nın yenilenebilir enerji, madencilik, tarım ve turizm sektörlerine ilişkin yabancı yatırım potansiyelini açıkladı.
Bakan Shala ve Avrupa Ticaret Komiseri Mitchell, Kosova'daki İngiltere yatırımlarının korunması ve tanıtımı konusunda bir anlaşmanın imzalanması için de görüştü. Avrupa Ticaret Komiseri Mitchell, Kosova ile İngiltere arasında ilişkileri değerlendirdi ve İngiltere’nin Kosova’da yabancı yatırımları ve ticaret hacmini artıracağını ifade etti.
 
Kaynak:          Kohanet haber sitesi https://www.koha.net/arberi/163245/kosova-dhe-britania-se-shpejti-me-marreveshje-per-tregti-te-lire/
Yayımlayan:   Priştine Ticaret Müşavirliği