Kosova Ve Kuzey Makedonya Ticaret Engelleri Konusunda Uzlaşmaya Karar Verdi

22 Ağustos 2019

Kosova Ve Kuzey Makedonya Ticaret Engellerinin Kaldırılması Konusunda Uzlaşmaya Karar Verdi

Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Endrit Shala, Kuzey Makedonya Ekonomi Bakanı Kreshnik Bekteshi ile görüştüğü toplantıda iki ülke arasında yaşanan ticaret engellerinin kaldırılmasına yönelik çözüm yaratacakları konusunda uzlaştı.
Bakan Shala verdiği demeçte, ‘’Toplantıda, bu son dönemde bazı işletmelerimizin Kuzey Makedonya’ya yaptığı ticaret sırasında karşılaştıkları sorunları ele aldık. Kosova Hükümeti, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ve Gıda ve Veterinerlik Ajansı, Kuzey Makedonya’ya ürünlerimizle ilgili ek güvence gönderme konusunda hemfikirde bulunduk. Cuma gününe kadar Veteriner Ajansımız Kuzey Makedonya’ya ek güvenceleri sağlayacaktır, Makedonya’nın ürünü AB’ye pazarlamasını kolaylaştırmak için aktif izleme programı uygulayacaktır. Kuzey Makedonya‘daki Gıda ve Veterinerlik Ajansı’nın bu hafta Kosova’ya yönelik engelleri kaldırması bekleniyor. Ardından Ticaret ve Sanayi Bakanlığı olarak bizde, ticaret engellerine son vereceğiz” sözleriyle Kosova ile Kuzey Makedonya'nın aralarındaki ticari engellerin kaldırılması konusunda uzlaşmak istediklerini belirtti.
 

Kaynak:          Botasot haber sitesi https://www.botasot.info/kosova/1142597/kosova-dhe-maqedonia-e-veriut-perpiqen-te-gjejne-zgjidhje-per-barrierat-tregtare/
Yayımlayan:   Priştine Ticaret Müşavirliği