Mısır'da Mit Ghamr yatırım bölgesinde yeni teşvik paketi açıklandı

29 Ekim 2019

Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel İdaresi [GAFI: General Authority for Investment and Free Zones] Mit Ghamr yatırım bölgesindeki 107 adet sanayi hizmet biriminin çalışma beyanlarını satın alan yatırımcılar için getirilen yeni teşvikleri onayladı.

Mısır Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sahar Nasr başkanlığında Pazartesi günü yapılan toplantıda GAFI, bölgedeki yatırımcıların işletmelerinin geliştirilmesi amacıyla yeni bazı kolaylıklar sağladı.

Yeni teşvik paketi, tüm projelerin aidatlarını ödeyebilmeleri için altı aylık bir ödemesiz dönem öngörüyor ve finansal kiralamada, en fazla üç yıl süreyle yıllık yüzde 10 artış sağlıyor. Artış yüzdesi, Mısır Merkez Bankası tarafından açıklanan yıllık enflasyon oranına göre belirlenecek.

GAFI ayrıca Pazartesi gününden itibaren www.investinegypt.gov.eg web sitesi aracılığıyla tekstil, kereste ve mühendislik endüstrilerinin yanı sıra diğer ek sdanayi birimlerindeki rezervasyonları açmaya karar verdi.

Yatırım Bakanı Nasr, "sağlanan yeni teşviklerin; Hükümetin ana gündeminde de yer alan "yatırım alanlarını iyileştirmek" ve "yeni yatırım alanları kurmak" hedeflerine yönelik olarak Bakanlıkça yürütülen planların bir parçası mahiyetinde metal ve alüminyum, tekstil, kereste ve küçük ve orta ölçekli projelere odaklanmak kaydıyla Mit Ghamr yatırım bölgesine daha fazla yatırım çekmeyi amaçladığını" söyledi.

Bakan Nasr, yatırım bölgelerinin yeni projelerin prosedürlerini kolaylaştıran entegre kalkınma sistemine uygun olarak kurulduğunu ekledi.

GAFI, Eylül ayında çeşitli yerlerde yatırım amaçlı 107 özel sanayi birimi sundu. Ruhsat ve onaylar GAFI tarafından düzenlenecek.

Kaynak: Al Ahram Gazetesi (http://english.ahram.org.eg)
Yayımlayan: Kahire Ticaret Müşavirliği