Çek Oto Yedek Parça Üreticisi ABD İçin Ventilatör Üretmeye Başladı

02 Temmuz 2020

Çek otomobil üreticileri ve ilgili endüstriler, koronavirüs pandemisi tarafından çok etkilendi. Bu zorlukla karşı karşıya kalan bir aile şirketi, Covid-19'un kendisi ile mücadele etme konusundaki uzmanlığından yararlanıyor ve ABD'de çok ihtiyaç duyulan ventilatörlerin üretimine yardımcı oluyor.

Yerel işletmeler Çek otomotiv endüstrisi için parça talebini yanıtladığı için Kuzey Doğu Bohemya şehri Rychnov nad Kněžnou son yıllarda gelişmektedir.

Koronavirüs pandemisi, Çek sanayi sektörlerinin en önemlilerinde üretimi çok zorladı. Ancak en az bir yerel işletme uyum sağlamayı başardı.

Çekoslovakya Birinci Cumhuriyeti sırasında kurulan Rojek Geniş Kayışlı Zımpara Makineleri (RWT), başlangıçta ağaç işleme aletleri üretmeye odaklanmıştı, ancak o zamandan beri ana odağını otomotiv sektöründeki makineler üretmeye kaydırdı.

İş patlamasıyla birlikte şirket ABD'ye genişlemeye çalıştı. Şirket temsilcisi Tomáš Uher, yakında Amerikalı ortaklarına otomotiv ekipmanından başka bir şey tedarik edeceklerini çok az biliyorlardı.


[ABD] ortağımızla ortaklık geçen yıl Chicago'da bir teknoloji sergisini ziyaret ettiğimizde başladı. O zaman kimse koronavirüsü bilmiyordu. Makinelerimiz lazerler tarafından kesilen parçaların standart olarak işlenmesi için ABD pazarına giriyordu.
“Ancak daha sonra ventilatörlere olan talep aniden önemli ölçüde arttı, bu nedenle ortağımızdan ventilatör bileşenleri yapabilen bir makine geliştirme talebi aldık.

“New York hastanelerindeki durum gittikçe kötüleştiğinde Amerikan ventilatörlere olan talep artmaya başladı. Ventilatör üretimi için sunduğumuz ilk makineler 14 Mayıs'ta kuruldu. ”

Makine, COVID-19 hastaları için ventilatörlerde kullanılan 2.000'den fazla parça üretti ve manuel çapak alma ile karşılaştırıldığında zamandan tasarruf etti ve RWT geçtiğimiz hafta ABD'ye bir tane daha teslim etti.

Bay Uher, otomobil endüstrisinin pandeminin serpilmesinden ve bunun sonucunda ortaya çıkan kilitleme önlemlerinden büyük oranda etkilendiğini söylüyor. Ancak, otomobiller ve tıbbi ekipmanların her ikisi de paslanmaz çelikten yapıldığı için bazı şirketlerin geçiş yapmayı başardığını söylüyor. Bu, hastanelerin henüz ciddi ventilatör eksikliklerinden etkilenmediği yurtiçi arzı da içerir.

“Makinelerimizi hastane yatakları, dişçi koltukları ve paslanmaz çelik bileşenlerden diğer ürünler gibi tıbbi bileşenler üreten Çek şirketlerine de üretiyor ve teslim ediyoruz.

“Şu anda Çek Cumhuriyeti'nde 80'den fazla makinemiz var.”

Bu arada, son iki ay içinde yapılan başarılı teslimatlar ve COVID-19 ile mücadelede yardımcı olmak için altı çapak temizleme makinesi ABD'ye doğru yola çıktığı için, RWT makinelerine yönelik Amerikan talebi önemli ölçüde arttı.