Çekya'da Koronavirüsle Mücadele İçin Geliştirilen Yeni İcatlara Ödüllleri Verildi

02 Temmuz 2020

Koronavirüs salgınının yüksekliği sırasında, Çek Cumhuriyeti, COVID-19'un yayılmasını engellemeye yardımcı olmak için yüz maskeleri ve diğer pratik önlemlerin yaygın kullanımı nedeniyle övüldü.

Teknoloji ve yenilik alanındaki bir dizi Çek şirketi de, hastalığa yakalananların fiziksel ve zihinsel acılarını teşhis etmeye, önlemeye veya hafifletmeye yardımcı olmak için akıllı çözümler geliştirmektedir.
Geçtiğimiz Pazartesi günü, bu tür sekiz projeye, Nisan ayında CzechInvest ve Çek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ortak girişim olan yerel girişimcileri büyük ölçüde sağlık hizmetlerinde Çek yaratıcılığını sergileyen projeler geliştirmeye teşvik eden Hack the Crisis hackathon'un bir parçası olarak fon verildi. sektörü.

Finaller geçtiğimiz hafta Prag WeWork ortak çalışma alanında yapıldı. Jüri Hyundai tarafından sağlanan ödül parasına 10 milyon CZK ayıracak sekiz kazanan projeyi seçtiği için Çek Başbakanı Andrej Babiš ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Karel Havlíček hazır bulundu.


Başbakan Babiš, “Mevcut krizle mücadele etmeyi amaçlayan en iyi projelerin bazı temsilcileriyle görüşebildiğim için çok mutluyum” dedi. “Özel sektördeki ortaklarımızla birlikte yüzün üzerinde şirketi ve yeni şirketi destekleyebildiğimiz için mutluyum.”

Hackathon ve PM'nin “sadece inanılmaz bir sayı” olarak kabul ettiği Çekçe Yükseliş programına dört yüzden fazla benzersiz proje girildi.

Sadece bir avuç şirket ödül parası alırken, iki ay süren hackathon'a giren 206 projenin 108'i bir çeşit finansal destek aldı.

Bunlar Hack the Crisis hackathon'dan çıkacak kazananlar:

Kazanan: DIANA Biotechnologies https://www.dianabiotech.com/

Prag yakınlarındaki Vestec'te bir biyoteknoloji merkezinde faaliyet gösteren DIANA Biotechnologies, 3 milyon CZK değerinde nakit para ödülü aldı. Bir dizi ultra hassas teşhis çözümü olan proje, karantina önlemlerini başarıyla kaldırmak ve olası yeni bir enfeksiyon dalgasıyla savaşmak için kritik olan Çek Cumhuriyeti'nde COVID-19 testinin genel kapasitesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. gelecek. Ayrıca, kitlenin sosyal medyada kamuoyu yoklamasıyla karar verdiği 'sempati' ödülünü kazanmayı başardı.

2 milyon CZK para ödülü alan ikincilik, Corovent açık kaynaklı ventilatördü. Projenin arkasındaki ekip, Çek Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi personeli, yoğun bakım ünitelerinden doktorlar ve üretim, pnömatik hatlar, elektronik, lojistik ve diğer alanlarda uzmanlardan oluşmaktadır. Kriz sırasında, en şiddetli COVID-19 vakalarıyla hastaları kurtarabilen seri olarak üretilen bir akciğer ventilatörü oluşturan dünyadaki tek gruptu. Açık kaynaklı tasarım ventilatörün dünya çapında serbestçe kullanılması gerektiği anlamına gelir.

Üçüncüsü, eve 1 milyon CZK para ödülü: LAM-X Aktif nano, Charles Üniversitesi ve Bilimler Akademisi'nin ortak projesi olan COVID-19'a karşı filtreler. Takım şu anda maskeleri için bir bileşeni olarak kullanılmak üzere adapte edilebilir özel nano filtreleri geliştiriyor. Aktif nano filtre, çok çeşitli mikroorganizmaları yakalama yeteneğine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda yenilikçi bir çözüm eklendiğinde, ışığa kısa süre maruz kaldıktan sonra mikroorganizmaların etkili ve doğal olarak ortadan kaldırılmasına izin verir. Bu göze çarpan özellik, teknolojiyi koronavirüs ile mücadelesinde oldukça eşsiz kılıyor.

Ayrıca, beş projeye proje başına 700.000 CZK özel ödül verildi.