Çekya Krizle Mücadele İçin Hackathon'u Devreye Sokuyor

09 Nisan 2020

CzechInvest, Çek Cumhuriyeti'ne koronavirüsle mücadelede yardımcı olabilecek projeleri hızlandırmak için özel ve kamu sektörlerini bir araya getiren bir hackathon olan 'Hack the Crisis'i başlattı. Projeler, finansman, bilgi, bağlantılar ve kaynaklar gibi birçok farklı biçimde desteğe erişebilecek. 

Brno, 8 Nisan (BD) - CzechInvest, Sanayi, Ticaret Bakanlığı ve bir dizi diğer ortak ile işbirliği içinde 'Krizi Hack Et' anlamına gelen "hackathonunu" başlattı ve devlet, bölgeler, üniversiteler, şirketler ve dernekleri bir araya getirdi. koronavirüsle mücadelede ülkenin önceliklerini yansıtan seçilmiş projelerin hızlandırılması. Hackathon şu anda devam ediyor ve belirlenmiş bir bitiş tarihi yok.

"Krizi Kesmek", şirketlerin devlete ve birbirlerine mevcut kapasite, malzeme ve hizmetler sunmalarını ve talep etmelerini sağlayan, yakın zamanda başlatılan Çek Ağı platformunun bir parçası olarak yürütülmektedir. Hackathon'un amacı, pandemi ile savaşmayı veya etkilerini hafifletmeyi ve mevcut sorunlara özel çözümler bulmayı amaçlayan faaliyetleri ve projeleri destekleyip birleştirmektir.