Korona Virüsü Nedeniyle Çek Marketlerinde Dayanıklı Gıda Maddelerine Talep Arttı

03 Mart 2020

Çek Haber Ajansı, fiziki satış noktalarının yeterli malzemeye sahip olduklarını söylerken, çevrimiçi perakendecilerin bazı ürünlerden sattıklarını bildirdi.

Tesco'nun bir sözcüsü, ülkenin Tesco şubelerinin makarna, pirinç, un, konserve ve yağlara olan talebin arttığını gördü.

Hypermarket Globus zinciri, raflarından daha fazla bozulamayan şeyler gördüğünü söyledi. Ancak, sözcü Rita Gabrielová şirketin panik için hala bir neden olmadığına inandığını ve Dünya Sağlık Örgütü'nden bu konuda bir açıklama yaptığını söyledi.

Hypermarket Globus, müşterilerinin taleplerini karşılamak için elinden gelen çabayı gösterecek ve aynı zamanda personeli için gerekli tüm korumayı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Başka bir perakende zinciri olan Kaufland temsilcisi, mağazalarında bozulamaz bazı gıda ürünlerinin kısa vadeli sıkıntısı olabileceğini söyledi. Ancak, firma yeterli tedariki sağlamak için tedarikçilerle yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

Çek Cumhuriyeti'nin önde gelen çevrimiçi gıda perakendecilerinden Rohlík.cz'in sahibi Çarşamba günü pate, bakliyat, makarna ve bebek maması satışlarında beş kat artış kaydettiğini söyledi.

Tomáš Čupr, Forbes.cz web sitesine müşterilerinin normalde bir hafta içinde yaptıkları kadar bir günde satın aldıklarını söyledi. Čupr Perşembe günü şirketinin taze malzeme alacağını söyledi.

Rohlík.cz’in rakiplerinden Košík.cz, bazı ürünlerin satışlarında da bir sıçrama kaydettiğini söyledi.

Novinky.cz, bazı müşterilerin arabalarını ülkenin ortalama brüt aylık ücretinin yaklaşık üçte biri olan 11.000 CZK veya 12.000 CZK ile doldurduğunu bildirdi.

Bir müşteri, haber sitesine bir dizi hipermarkete gittiklerini ve her durumda makarna, konserve yiyecekler ve unun raflardan tamamen kaybolduğunu söyledi.

Covid-19, dünya çapında 40'tan fazla eyalette 80.000'den fazla insanı enfekte ederek yaklaşık 2.800 kişiyi öldürdü. Ciddi solunum problemlerine neden olan virüs henüz Çek Cumhuriyeti'nde tespit edilmemiştir.