Fas: Ekonomik İzleme Komitesinin Aldığı Son Önlemler Açıklandı

07 Nisan 2021

Koronavirüs salgını nedeniyle oluşturulan Ekonomik İzleme Komitesinin son toplantısında, şu ana kadar Koronavirüs salgınından etkilenen turizm işletmeleri, restoranlar, etkinlik ve organizasyon şirketleri ve catering şirketlerine yönelik yardım paketlerinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar sağlanmasına devam edileceği açıklandı. İlgili şirketlerin kayıtlı ücretlilerine 2.000 dirhem değerinde aylık tazminat sağlanacaktır.

Bu minvalde, koronavirüsten zarar gören gazetecilik ve kültür kurumları, spor salonları ve ana okullarının çalışanlarının benzer yardım paketinden faydalanması öngörülmektedir. Diğer taraftan, 31 Mart 2021 tarihi itibariyle, koronavirüs krizinden sonra KOBİ’lerin yeniden canlandırılması adına bankalar tarafından sağlanan “Damane Relance” kredisinden 93.419 işletmenin faydalandığı, sağlanan söz konusu kredilerin toplam değerinin 61,5 Milyar Dirhem olduğu, bu yardım paketinden faydalanmak için son başvuru tarihinin 30 Haziran 2021’e kadar uzatıldığı belirtildi.

Kaynak: https://www.medias24.com/cve-les-offres-de-garantie-et-les-mesures-de-soutien-prolongees-jusqu-a-fin-juin-17879.html
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği