Fas’ta Fez-Meknes Bölgesinin Sanayi Sektörüne Yönelik 4 Anlaşma İmzalandı

25 Mayıs 2021

Fez-Meknes bölgesinin sanayi faaliyetlerinin geliştirilmesi adına Fas Sanayi, Ticaret, Yeşil ve Dijital Ekonomi Bakanı, Fez-Meknes Valisi, Fez-Meknes Bölgesi Konsey Başkanı ve diğer ortaklar tarafından 1 Milyar Dirhem değeri olan 4 işbirliği anlaşması imzalandı. 1. anlaşma uyarınca, Sefrou bölgesinde 379 hektarlık arazi üzerine gıda, tekstil, otomobil, demiryolları, elektrik ve elektronik sektörlerine yönelik Ain Cheggag Sanayi Bölgesi kurulacaktır. 2. anlaşmaya göre, girişimcilere destek sağlanması kapsamında 7.159 metrekarelik arazi üzerine 55 Milyon Dirhem bütçe ile yeni bir teknoparkın inşa edilmesi öngörülmektedir.

3. anlaşma, kirletici olmayan, katma değer ve iş yaratan endüstriyel KOBİ’lere yönelik olacak Fez-Saiss Sanayi Bölgesinin geliştirilmesi, tanıtılması, pazarlanması ve yönetilmesi için imzalandı. 20 hektarlık arazi üzerine 113 Milyon Dirhem bütçe ile kurulacak söz konusu sanayi bölgesine 130 KOBİ’nin yerleşebileceği belirtildi. 4. anlaşma kapsamında, 55 Milyon Dirhem bütçe ile finanse edilecek ve Fez-Meknes Bölge Yatırım Merkezi tarafından yönetilecek “Fez-Meknes Bölgesindeki Sanayi Yatırımları Destek Fonu” kurulacaktır.

Kaynak: https://www.maroc.ma/fr/actualites/fes-meknes-quatre-conventions-dun-milliard-dh-pour-booster-la-competitivite-economique
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği