Fas: Marjane Holding İki Federasyonla Anlaşma İmzaladı

14 Nisan 2021

Fas’ın en büyük süpermarket zinciri olan Marjane Holding, Fas Sanayi, Ticaret, Yeşil ve Dijital Ekonomi Bakanlığı, Fas Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi Derneği (AMITH) ve Fas Gıda Sanayii Ulusal Federasyonu (FENAGRI) tarafından iki işbirliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşmalar kapsamında, Marjane Holding süpermarketlerinde satılan tekstil ve gıda malları ile ilgili ülke içinden tedariğini arttırmayı taahhüt etmektedir.

Bakanın açıklamasında, yerel olarak tedariğin geliştirilmesinin üretici sektörlerin canlandırılması ve istihdam yaratılmasına katkı sağlayacağı belirtildi. Marjane Holding Genel Müdürüne göre, halihazırda Holdingin yerel üreticilerden tedarik ettiği tekstil ve gıda ürünleri sırasıyla toplam tedariğin %25’i ve %65’ini teşkil etmekte olup bu oranların 2024 yılına kadar sırasıyla %75 ve %80 oranlarına yükseltilmesi hedeflenmektedir. İlk aşama olarak, Holding tarafından 173 Milyon Dirhem değeri olan 13 yerel tedarik anlaşmasının imzalandığı ilan edildi.

Kaynak: http://www.mcinet.gov.ma/fr/content/partenariat-avec-marjane-holding-pour-le-d%C3%A9veloppement-de-son-sourcing-aupr%C3%A8s-des-2
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği