Fas Ulusal Fosfat Ofisi Nijerya ile Yeni Anlaşmalar İmzaladı

10 Mart 2021

Fas Ulusal Fosfat Ofisinin yetkilileri ve Nijerya Petrol Kaynakları Bakanının başkanlığı altında Fas’ı ziyaret eden heyet arasında gübre üretimi sektöründe işbirliği kurulması adına bazı anlaşmalar imzalanmıştır.

Fas Ulusal Fosfat Ofisinin iştiraki olan OCP Africa, Nijerya Gübre Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği (FEPSAN) ve Nijerya Bağımsız Yatırım Kurumu (NSIA) tarafından imzalanan ilk anlaşma Fas Kralı 6. Mohammed’in 2016 yılında Nijerya’ya ziyareti ile başlatılan ve Nijeryalı çiftçilerin yüksek kaliteli gübreye uygun fiyatlarla erişmesine izin vermeyi hedefleyen “Nijerya Cumhurbaşkanlığı Gübreleme İnisiyatifi”nin 2. aşamasının başlatılması için imzalanmıştır.

OCP Africa ve NSIA tarafından imzalanan ikinci anlaşma Nijerya’da yeni bir gübre üretim platformunun geliştirme çalışmalarını takip edecek bir ortak firmanın kurulması için imzalanmıştır. 2024 yılında hizmete girecek platformun 2025 yılına kadar yıllık 750.000 ton amonyak ve 1 milyon ton fosfat gübreleri üretmesi beklenmektedir.

Kaynak: https://www.moroccoworldnews.com/2021/03/336404/ocp-nigeria-sign-agreements-to-advance-fertilizer-production-partnership/
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği