Fas’ın Kazablanka – Settat Bölgesinde 2 Sanayi Bölgesine İlişkin İhaleler Açıldı

12 Nisan 2021

Fas Sanayi, Ticaret, Yeşil ve Dijital Ekonomi Bakanlığı ve Millennium Challenge Account -Morocco (MCA-Morocco) tarafından, Kazablanka – Settat bölgesinde iki sanayi bölgesinin planlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi için ihaleler açıldı. Söz konusu bu projeler, ABD hükümetinin finanse ettiği Millennium Challenge Corporation (MCC)’ı Fas’ta temsil eden MCA-Fas Ajansı tarafından yönetilen "Compact II" işbirliği programı kapsamında gerçekleştirilecektir.

Kamu Özel Ortaklığı (PPP) kapsamında açılan ihaleler çerçevesinde, ihaleyi kazanacak özel firmalar tarafından Had Soualem Sanayi Bölgesinin genişletilmesi ve Sahel Lakhyayta Sanayi Bölgesinin kurulması öngörülmektedir. Toplam 111 hektarlık alan üzerinde olacak iki sanayi bölgesinin ulaştırma ağlarına bağlanma çalışmaları Aralık 2019’da başlamıştı. İhaleye ilişkin son başvuru tarihinin 30 Haziran 2021 olduğu belirtildi.

Kaynak: https://laquotidienne.ma/article/alaune/casablanca-settat-relance-de-l-appel-d-offres-relatif-a-l-amenagement-de-deux-parcs-industriels
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği