Fas’ın Tanger Med limanı ile Poole limanı arasında yeni bir deniz hattı açılacaktır

02 Mart 2021

İngiliz denizcilik firması olan “United Seaways” tarafından, Tanger Med limanı ile Poole limanı arasında mal taşımacılığına yönelik yeni bir deniz hattının açılacağı ilan edildi. Fas’ın ihracatı karayolu üzerinden en az 6 gün içinde BK’a ulaşırken, söz konusu deniz hattı sayesinde ülkenin ihracatının 3 gün içinde ulaşması beklenmektedir.

Bu yeni deniz hattının aynı zamanda Brexit'in neden olduğu trafik sıkışıklığı ve ek ithalat prosedürlerinden kaçınılmakta katkı sağlaması öngörülmektedir. Fas’ın BK’a meyve ve sebze ihracatı ülkeye yönelik ihracatın en büyük kısmını temsil etmekte olup 2020 yılında 180 Milyon İngiliz Sterlini olarak değerlendirildi.

 Fas ve Birleşik Krallık arasında ortaklık kuran ve 26 Ekim 2019 tarihinde imzalanan Anlaşma uyarınca, daha önce imzalanan AB-Fas Ortaklık Anlaşması'nda yer verilen ikili ticarete ilişkin tercihli koşulların korunması için gerekli platformun sağlanması üzerinde mutabık kalınmıştı.

Kaynak: https://fr.le360.ma/economie/maroc-royaume-uni-bientot-une-nouvelle-liaison-maritime-directe-pour-contourner-les-complications-234296
Yayınlayan: Rabat Ticaret Müşavirliği