Kanada, 2021’den İtibaren Çevreye Zararlı, Tek Kullanımlık Plastikleri Yasaklıyor

13 Haziran 2019

Kanada’da kullanılan plastiklerin yüzde onundan daha azı geri dönüşüme tabi tutuluyor. Bu hızla, 2030’a kadar her yıl, Kanadalılar yaklaşık 11 milyar değerindeki plastiği çöpe atacaklar. Plastiklerden kaynaklanan çevre kirliliği küresel bir sorun haline geldiğinden ve bu konuda acil önlem alınması gerektiğinden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 10 Haziran 2019’da yaptığı açıklamada, Kanada hükümetinin, eyalet düzeydeki hükümetler ve işletmelerle birlikte çalışarak, Kanada’daki plastik sarfiyatını azaltmak, 2021 yılından başlayarak, zararlı, tek kullanımlık plastikleri yasaklamak, inovasyonu desteklemek, plastik yerine düşük maliyetli ve güvenli alternatifleri teşvik etmek amacıyla ek önlemler alacağını açıkladı. 

Ayrıca, Kanada hükümeti, eyalet ve bölge hükümetleriyle çalışarak, plastik ürün imalatı yapan ya da ürünlerini plastik paketlerde satan şirketleri plastik sarfiyatı konusunda sorumlu kılmak üzere, belli başlı standartlar ve hedefler belirleyecek. Söz konusu tedbirler, bilimsel kanıtlara dayalı, yeri geldiğinde, AB ve diğer ülkelerin standartlarıyla uyumlu olacak ve Kanada Çevre Bakanları Konseyi’nin Kanada genelinde Sıfır Plastik Sarfiyatı Stratejisi geliştirmeye yönelik eylem planını destekleyecek. Kanada, plastik sarfiyatını azaltarak, milyarlarca Dolarlık gelir sağlamayı ve yaklaşık 42.000 iş yaratmayı amaçlıyor.

Kaynak: https://pm.gc.ca/eng/news/2019/06/10/canada-ban-harmful-single-use-plastics-and-hold-companies-responsible-plastic-waste - Ottava Ticaret Müşavirliği