Kanada Hükümeti KOBİ’lere Yönelik Yeni Yardım Paketinin Ayrıntılarını Açıkladı

28 Mart 2020

Kanada Başbakanlık Ofisi’nden yapılan, 27 Mart 2020 tarihli bildiride, Başbakan Justin Trudeau’nun, bugün, COVID-19 krizinden etkilenen KOBİ’lere yönelik yeni bir yardım paketi açıkladığı belirtilmektedir. Açıklanan yeni yardım paketinin ayrıntıları şöyledir:

  • Yardım kapsamına giren işletmelere, 15 Mart 2020’den itibaren geçerli olmak üzere ve üç aya kadar, çalışanlarının ücretlerinin %75’ine kadar destek sağlanacaktır. Bu sübvansiyon sayesinde, işletmeler çalışanlarının bordroda tutabilecek ve işe geri dönmelerini sağlayabileceklerdir.
  • Serbest çalışanları da kapsayacak şekilde, işletmelere Haziran 2020’ye kadar GST/HST ve ithalat gümrük vergilerini öteleme imkanı tanınacak ve böylece işletmelere 30 milyar Dolar tutarında faizsiz flikidite sağlanmış olacaktır.
  • Yeni Kanada Olağanüstü İşletme Hesabı adlı program kapsamına giren finansal kuruluşlara, KOBİ’lere faizsiz kredi sağlamaları için 25 milyar Dolarlık finansman sağlanacaktır.
  • Yeni KOBİ Girişim Kredisi ve Teminatı programı kapsamında, İhracat Kredi Kuruluşu EDC ve İş Geliştirme Bankası BDC garantisiyle, KOBİ’lere 40 Milyar Dolarlık garantili kredi temin edilecektir.

    Yukarıda bahsedilen tedbirlerle, COVID-19 krizinin etkileriyle başa çıkmaya çalışan Kanadalı işletmelerin kredi ve nakit ihtiyaçlarına yanıt verilebilmesi amaçlanmaktadır.

    Kaynak: https://pm.gc.ca/en/news/news-releases/2020/03/27/prime-minister-announces-support-small-businesses-facing-impacts - Ottava Ticaret Müşavirliği