Kanada Hükümeti’nden Kanada’nın İlk Jeotermal Enerji Tesisi İçin Destek

12 Ocak 2019

11 Ocak 2019 tarihinde Kanada başbakanının ofisinden yapılan açıklamada, Kanada başbakanı Justin Trudeau’nun Güney Saskatchewan’daki Estevan yakınlarındaki yeni jeotermal enerji tesisi için yardım açıklamasında bulunduğu ifade edildi. DEEP adlı şirket tarafından yürütülen ve yeni bir yenilenebilir enerji kaynağı kullanacak olan bu enerji projesi, Kanada’da türünün ilk örneği olarak nitelendirilmekte.
Jeotermal enerji, yer kabuğunun ısısından yararlanarak bu ısıyı yıl boyunca evlerimizde ve işlerimizde kullandığımız elektriğe dönüştürüyor. DEEP şirketinin jeotermal enerji tesisi, Saskatchewan eyaletinin enerji sektöründeki liderliğini pekiştirecek ve bu güvenilir enerji kaynağından faydalanmak üzere petrol, gaz ve madencilik endüstrilerindeki benzer sondaj teknolojileri kullanacak. 
Kanada hükümeti, yaklaşık 5000 haneye elektrik sağlayacak ve 7400 otomobilin yıllık emisyonunu atmosferden kaldıracak olan 5 megavatlık tesislere 25,6 milyon dolarlık finansman sağlayacak. Bu proje, kuruluşu sırasında yaklaşık 100 iş yaratacak, enerji nakil şebekesine temiz, yenilebilir enerji sağlayacak ve yerel halk için yeni iş imkanları sağlayacak.

Kaynak: https://pm.gc.ca/eng/news/2019/01/11/prime-minister-announces-support-canadas-first-geothermal-power-facility