Kanada Temiz Teknoloji Sektörü

05 Aralık 2019

Dünyada temiz teknoloji sektörüne talep artarken, söz konusu sektörün küresel değerinin 2022’ye kadar 2,5 trilyon Doları aşması öngörülmektedir. Bu düzeyde bir büyüme de, inovasyona dayalı Kanadalı temiz teknoloji şirketleri için küresel anlamda pek çok fırsatlar olduğu anlamına gelmektedir. Kanada İhracat Kredi Kuruluşu EDC bu alanda uluslararası pazarlara açılmak isteyen Kanadalı firmalara başlıca finansman sağlayan kuruluşlardan biridir. Ayrıca, Kanadalı firmalara uluslararası piyasalara açılmak için gerekli işgücünü temin edebilmek için sunulan çeşitli programlar vardır.

Yukarıda bahsedilen programların dışında, Clean Growth Hub her ölçekteki temiz teknoloji firmalarına danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Ayrıca, Kanada’da bu alanda ticari heyet düzenleyen çeşitli kuruluşların listesi şöyledir:

​​

Bu kuruluşların dışında, Kanada’nın ticari komiserlikleri de uluslararası piyasalara açılmak isteyen şirketler için destek hizmeti sunmaktadır. Ayrıca, CanExport gibi programlar, Kobi’lere yurtiçinde ve yurtdışında sektörel fuarlara katılım gibi konularda maddi destek sunmaktadır.

Kaynak: https://www.edc.ca/en/blog/cleantech-resources-for-exporters.html#.Xc3rtvulHve.twitter – Ottava Ticaret Müşavirliği