Kanada Turizmi Zorlu Bir Dönemden Geçiyor

20 Mayıs 2020

CBC News kaynaklı 17 Mayıs 2020 tarihli haberde, seyahat kısıtlamaları nedeniyle, Kanada turizm sektörünü zorlu bir yılın beklediği, Kanada turizmini tanıtıcı faaliyetler yürüten Destination Canada adlı federal kamu kuruluşunun hazırlattığı bir raporda, en kötü senaryoya göre, bu yıl Kanada genelinde seyahat harcamalarının %60 oranında düşmesinin öngörüldüğü, bunun da 47 milyar Dolarlık zarar anlamına geldiği ifade edilmektedir. British Columbia eyaleti, 2018’de 18 milyar Dolarlık turizm geliri sağlamış ve eyaleti ziyaret eden turistlerin dörtte biri yabancı turistlerden oluşurken, bu turistler eyalette 7 milyar Dolardan fazla harcama yapmışlardır. 2019’da Vancouver limanına 280’den fazla seyahat gemisi yanaşmış ve her gemi, yolcularıyla birlikte yerel ekonomiye 3 milyon Dolarlık katkıda bulunmuştur. 

Kovid-19 nedeniyle, Kanada Ulaştırma Bakanlığı talimatıyla, 500’den fazla yolcusu olan seyahat gemilerinin 1 Temmuz’a kadar Kanada limanlarına yanaşmalarını yasaklanmıştır. Vancouver Limanı'na bu yıl 1 milyondan fazla yolcunun gelmesi beklenirken, Kovid-19’a bağlı belirsizlikler nedeniyle pek çok seyahat rezervasyonu iptal edilmiştir. Nova Scotia gibi pek çok seyahat gemisinin durak noktası olan diğer eyaletlerde de benzer bir durum söz konusudur. Ontario eyaletindeki turizm harcamalarının da 2020’de yarı yarıya düşmesi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin %35’nin faaliyetlerine son vermek zorunda kalması öngörülmektedir. Sektör temsilcileri, Kovid-19 krizinden ciddi şekilde zarar gören Kanada turizm endüstrisinin toparlanma sürecin oldukça uzun soluklu olacağını belirtirken, turizm tanıtım ajansları, Kanadalıları, seyahat yasakları kalktığı andan itibaren yerli turizme yönelmeye teşvik etmektedir.  
 
Kaynak: https://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/travel-restrictions-turn-peak-season-into-bleak-season-for-tourism-sector-1.5569018 - Ottava Ticaret Müşavirliği