Kanada’da COVID-19’a Karşı Endüstri Seferberliği Devam Ediyor

09 Nisan 2020

Kanada Başbakanlık Ofisi’nden yapılan, 7 Nisan 2020 tarihli açıklamada, bugün Başbakan Justin Trudeau’nun, COVID-19 ile mücadeleye yönelik Endüstri Seferberlik Planı kapsamındaki en son gelişmelerden bahsettiği bildirilmektedir. 5.000 civarında Kanadalı şirket, sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu tıbbi ekipman ve malzemenin üretimi için bir araya gelirken, Endüstri Seferberlik Planı kapsamındaki en son gelişmeler şöyledir:

  • Kanada Hükümeti, Thornhill Medical, CAE, Ventilators for Canadians, StarFish Medical, Linamar gibi şirketlerle iş birliği içinde, 30.000 suni solunum cihazının hızlı bir şekilde üretilmesi için çalışmaktadır.
  • Kanada’nın Nobel ödüllü araştırmacılarından biri olan, Dr. Art McDonald öncülüğünde, TRIUMF, Canadian Nuclear Laboratories ve SNOLAB adlı ulusal laboratuvarların araştırmacılarından oluşan bir ekip, piyasada bulunan parçaları kullanarak, üretimi kolay bir suni solunum cihazının geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürütmektedir.
  • Sağlık Bakanlığı tarafından hızlı bir şekilde onaylanan, yenilikçi alternatif malzemeler kullanarak, daha fazla miktarda hastane önlüğü üretilecektir. Stanfield’s Limited, Intertape Polymer Group tarafından geliştirilen bir kumaşı kullanarak koruyucu hastane önlüğü üretecektir. Kanada Hükümeti, söz konusu üretimi Kanada’daki tesisinde gerçekleştirecek olan Stanfield’s ile satın alma anlaşması imzalamıştır. Ayrıca, AutoLiv şirketiyle, hava yastığı yapımında kullanılan bir malzemenin hastane önlüğünde kullanılacak hale dönüştürülmesi için bir niyet mektubu imzalanmıştır.
  • Kanada Hükümeti, Arc’teryx ve Canada Goose’nin de aralarında buşunduğu 22 giysi üreticisi şirketle, yeni temin edilen Kanada üretimi malzemelerle hastane önlüğü üretimi için niyet mektubu imzalamıştır.
  • Kanada Hükümeti, Medicom, Surgo Surgical Supply ve Breathe Medical gibi çeşitli şirketlerden milyonlarca cerrahi maske sipariş etmiştir. Ayrıca, Medicom’a, Kanada’da on milyonlarca cerrahi maske üretebilecek kapasiteye ulaşması için destek verilmektedir.
  • Kanada Hükümeti, Fluid Energy Group Ltd. ve Irving Oil. Gibi şirketlerden el dezenfektanı satın almıştır ve Cosmetics Alliance Canada, the Canadian Consumer Specialty Products Association ve Spirits Canada adlı kuruluşların oluşturduğu Hand Sanitizer Manufacturing Exchange adlı girişimi desteklemektedir. Hükümet, ayrıca, şirketleri eşleştirerek, yeni üreticileri belirleyerek ve onlara ruhsatlandırma ve satın alma süreçlerinde rehberlik ederek el dezenfektanı stokunu artırmaya çalışmaktadır. Son üç haftada, Kanada Sağlık Bakanlığı, hızlandırılmış bir şekilde, 400’ü aşkın yeni el dezenfektanı ürününe onay vermiştir.
  • Yerel gayretleri tamamlayacak şekilde, Kanada hükümeti, ihtiyaç duyulan ürünleri tedarik etmek üzere başvuruda bulunan 22.000 şirketin başvurularını incelemektedir ve tüm gayretler, bir an önce, ihtiyaç duyulan ürünlerin temini için sözleşmeleri garantilemek ve ürünlerin teslimatının gerçekleşmesini sağlamak yönündedir.

Kanada Hükümeti, yukarıda söz edilen gelişmelerle, şirketlerle sıkı bir iş birliği içinde, özellikle yerel üretim kapasitesini artırarak, Kanada sağlık sistemini, COVID-19 ile etkin bir şekilde mücadele edebilecek şekilde desteklemeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: https://pm.gc.ca/en/news/news-releases/2020/04/07/prime-minister-announces-production-more-medical-supplies-and - Ottava Ticaret Müşavirliği