Kanada’da Kişi Başına Düşen Gıda ve Alkollü İçecek Miktarı İstatistikleri

03 Haziran 2019

Kanada İstatistik Kurumu’nun 30 Mayıs 2019 tarihinde yayımladığı Kanada’da kişi başına düşen gıda ve alkollü içecek miktarı istatistikleri aşağıda yer almaktadır.

Kişi Başına Düşen Taze Meyve ve Sebze Miktarı (Kilogram)
  2008 2017 2018
Turunçgiller dahil taze meyveler 73,8 77,9 77,8
Patates hariç taze sebzeler 64,9 71,6 71,1
 
Kişi Başına Düşen İşlenmiş Meyve ve Sebze Miktarı (Kilogram)
  2008 2017 2018
İşlenmiş meyveler 17,7 16,0 15,4
İşlenmiş sebzeler 38,0 36,8 35,6
 
Kişi Başına Düşen Kemiksiz Et Miktarı (Kilogram)
  2008 2017 2018
Sığır 19,2 16,1 16,2
Domuz 17,4 15,2 15,8
Tavuk 18,5 20,0 20,8
 
Kişi Başına Düşen Alkol Miktarı (Litre)
  2008 2017 2018
Bira 68,9 61,1 59,8
Alkollü İçki 4,6 4,6 4,6
Şarap 11,7 13,8 14,3
Diğerleri 2,9 4,6 4,9
 
Kaynakhttps://www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/190530/dq190530e-eng.htm 
Ottava Ticaret Müşavirliği