İsrail İçişleri Bakanı, Macaristan’daki Musaevi Federasyonu Mazsihisz e Çattı!

23 Ocak 2019

İsrail İçişleri Bakanı, Macaristan’daki  Musaevi Federasyonu Mazsihisz e Çattı!

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri, Musevi federasyonu Mazsihisz’in, 2. Dünya Savaşı sırasında  Budapeşte’de Tuna nehri kıyısında vurulan ve nehre atılan Yahudi kurbanlarının kalıntılarını bulma planlarına itiraz etmesine çok  şiddetli tepki gösterdi.
 “Holokost şehitlerinin pahasına bazılarının siyasal avantaj elde etmekten çekinmeyecekleri çok çirkin, şok edici ve kınanması gereken bir karar” dedi.
Deri açıklamasında; Yahudi vicdanına karşı çıkarak, Yahudi Soykırımı mağdurlarının kalıntılarının tespitine karşı çıktıkları bir açıklama almaktan  şoke olduğunu belirtti. Yahudi ayinlerine göre, Tuna'nın yatağında yatan Yahudi şehitlerinin, son istirahatgahlarına ulaşacaklarını belirtti.
İçişleri Bakanı Sándor Pintér ve Başbakan Viktor Orbán'a “bu kutsal misyon” u gerçekleştirmeye hazır olmalarından dolayı tekrar teşekkür etti ve ekledi; “Onlardan bir tereddüt etmemelerini, ancak bir İsrail cenazesinin kutsal geleneklerine göre yapılması için bize yardım etmelerini rica ediyorum.” Deri, 14 Ocak'ta Budapeşte'de Pintér ile bir araya geldi (magyarhirlap.hu; szombat.org; hirtv.hu; origo.hu; echotv.hu; figyelo.hu)