Macar Devletine ait Volánbusz Şirketi Yerel Otobüs Operatörlerini Devraldı

03 Temmuz 2019

Macar Devletine ait  Volánbusz Şirketi Yerel Otobüs Operatörlerini Devraldı
 
Devlete ait otobüs  şirketi Volánbusz ‘un  Ekim ayından itibaren altı bölgesel otobüs operatörünü devralması sonucunda  18.000 çalışanı ile  devletin  kontrolündeki  en büyük şirketlerden biri olacağı açıklandı.
 
Toplu taşımacılıkta merkezileşme  üç yıl önce kırsal kesimde faaliyet gösteren 24 şirketin yedi bölgesel birimde birleşmesiyle ortaya çıkmıştı.
       
Sendika liderleri,  2015 yılında başlayan ulaştırma sisteminin dönüşümünün Bölgesel otobüs şirketleri arasındaki ücret farklılıklarının sürmesi nedeni ile  henüz tamamlanmadığı belirtilmektedir.           
 
Volánbusz şirketi;  biri Szombathely'de, biri Szolnok'da ve üçüncüsü Budapeşte yakınlarında olmak üzere bölgesel birimlerle çalışacak. Bu da muhasebe ve bakım gibi daha önce dışardan sağlanan hizmetlerin bundan sonra  Volánbusz tarafından üstlenileceği anlamına gelmektedir.
 
Sendika liderleri, otobüs operatörünün filonun değişimini ve yedek parça alımını hızlandırması gerektiğini söyledi.
 
Şirketin yönetimi bu yılın başlarında% 5'lik bir ücret artışı açıkladı ve 2019'da daha fazla ücret artışı için henüz fon bulunamadığını vurguladı.
 
 Sendikalar ise çift haneli ücret artışları için halen kulis yapmayı sürdürüyorlar.  (nepszava.hu; napi.hu; hvg.hu; profitline.hu; 24.hu)