Macar Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó Türk Bakanlarla Bir Araya Geldi.

14 Şubat 2019

 
 
Macar  Dışişleri ve Ticaret Bakanı   Péter Szijjártó Türk Bakanlarla Bir Araya Geldi.
Dışişleri ve Ticaret Bakanı Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó Çarşamba günü İstanbul'da yaptığı açıklamada, Macar ve Türk liderlerin samimiyetle konuşabildiğini söyledi.
Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ayrı ayrı bir araya geldi.
İki ülkenin liderleri arasında büyük ölçüde güven oluştuğunu, bunun  Ekonomiyi  açıkça etkilediğini, öyle olmasaydı, iki ülke arasındaki ticaret cirosunun geçen yıl 3 milyar doların üstüne çıkmayacağını belirtti.
Afrika'daki bir iş forumunda konuşan Szijjártó, Macar ve Türk yatırım projelerinin Afrikalıların ülkelerini terk etmeden  kendi  memleketlerinde gelişimlerine fayda sağlayacağını  söyledi.
 
1.422 Afrikalı öğrencinin Macar devlet bursları ile üniversiteye gittiğini, böylece eve dönmeden önce rekabet becerileri kazanabileceklerini söyledi.
Macar  Eximbank’ının , Afrika’daki Macar ve Türk şirketlerinin ortak projelerini finanse etmek için 220 milyon dolarlık bir kredi limiti açtığını belirtti.
Szijjártó, İstanbul’dayken Ortodoks Patriği Bartholomew’i de ziyaret etti. (hirado.hu; 444.hu; magyarnemzet.hu; magyarhirlap.hu; orientpr.hu; atv.hu)