Macaristan’a Çin’den Yapılan İthalattan Kaynaklanan Gümrük Gelirlerinde Büyük Artış

07 Şubat 2019

Cuma günü yapılan açıklamada;  2018'in ilk dokuz ayında 2017 yılının aynı dönemine göre Çin ürünlerini içeren gümrük prosedürlerinin sayısının % 9 daha yükselerek  191.000'e ulaştığı  ve bunun sonucunda elde edilen gümrük gelirinin% 34.7 oranında artarak 22.2 milyar Ft' den  . 34 milyar Ft’e ulaştığı açıklandı.
 
Çin malları için gümrük prosedüründen sorumlu devlet görevlisi  Iván Kovácsics, bir lojistik konferansında yaptığı açıklamada; Çin mallarından gelen gümrük gelirinin tüm gümrük gelirlerinin yaklaşık% 6'sını oluşturduğunu  söyledi.
 
Çin'den Macaristan'a ithal edilen malların değerinin 2017'de 200 milyar Ft artarak 2017'de 1.46 trilyon Ft'a yükselirken, ihracatın 735 milyar Ft'a yükseldi.
 
Çin’in AB’nin en önemli üçüncü ticaret ortağı olduğu ülke  haline geldiğini belirten Kovácsics, Çin mallarının AB ithalatının yaklaşık% 25’ini oluşturduğunu belirtti.
 
Macaristan’ın,  Çin’in Kemer ve Yol girişiminin başarısıyla ilgilendiğini, 2027’ye gelindiğinde, bazı 321 konteynerin AB’ye her gün seyahat edeceğini ve Macaristan’ın hedefinin her hafta en az beş yük treni almak olduğunu belirtti.
 
Macar gümrük işlemlerinin etkinliğinin hayati olacağını, aksi takdirde nakliye şirketlerinin ülkeyi atlayarak başka bir rota seçeceklerini belirtti.
 
Yetkili, giderek artan sayıda gönderinin gümrük işlemlerinin hızla tamamlanabilmesi açısından  IT sistemlerinin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. (portföy.hu; napi.hu; privatbankar.hu; profitline.hu; mfor.hu)