Szijjártó: Güvenlik Afrika'da Başlıyor.

23 Ocak 2019

      
Szijjártó: Güvenlik Afrika'da Başlıyor.

Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó, Salı günü Brüksel 'de AB ve Afrika Birliği dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılan  görüşme sonrasında yaptığı açıklmada, her iki kıtayı da aynı anda etkilemeyecek küresel bir sorun olmadığı için Avrupa' nın güvenliğinin Afrika 'da başladığını belirtti. Toplantıya katılan herkesin ekonomik sorunların yanı sıra göç meselesi hakkında konuştuğunu belirtti.
Yapılacak İşbirliğinin mümkün olduğu kadar çok insanı Afrika'dan ayrılmak için teşvik etme hedefine hizmet etmemesi gerektiğini, ancak koşulların iyileştirilmesi için çalışarak hiç kimsenin evlerini terketmeye zorlanmaması gerektiğini ve mümkün olduğu kadar çok insanın mümküne de herkesin  evinde kalabilmesi gerektiğini vurguladı.
Avrupa’nın Afrika ülkelerinde ekonomik, politik, yasal ve güvenlik dengesinin yaratılmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olması gerektiğini belirtti.
Szijjártó, sınır savunma kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarda hulunmaka için  bugün Tunus'ta olacak.
Macaristan, Nijerya, Kongo, Etiyopya ve Uganda'daki Hristiyan mültecilerin ve toplulukların yaşam koşullarını iyileştirme çabalarını desteklediğini söyledi.
(hirado.hu; 444.hu; in-dex.hu; magyaridok.hu; magyarhirlap.hu; 24.hu)