Altı Yunan Havayolundan “Tehlike Sinyali”

30 Mart 2020

Altı Yunan Havayolundan “Tehlike Sinyali”

Yunan Hava Yolları'nın büyük çöküşü bekleniyor.

Altı Yunan havayolu şirketi, Koronavirüsün yayılmasının etkileri nedeniyle yaptıkları ortak açıklamada “olağanüstü hal”e atıfta bulunuyorlar.

Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings ve Orange2Fly tarafından imzalanan açıklamanın ilgili Bakanlıklara gönderildiği belirtiliyor.

Maliye Bakanlığı’na ve diğer ilgili Bakanlıklara gönderilen mektupta, Yunan Hava Yolları şirketleri için, acil devlet yardımı olmadan tamamen çökeceğini ve birçok kişinin işini kaybedeceği endişesinin var olduğuna vurgu yapılıyor.

Mektup Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings ve Orange2Fly tarafından imzalanıyor.

Havayollarının likiditesi azaldı. Filoları kapatıldı, tüm rezervasyonları ve sözleşmeleri iptal edildi, yolcu trafiği sıfıra indirildi, gelirler tamamen kayboldu, uçak kiralama maliyetleri, primler, uçak bakım maliyetleri, bordro, park ücretleri ve daha fazlası büyük çöküşe zemin hazırlamış vaziyette.

Sonuç olarak, Yunan hükümeti tarafından herhangi bir acil önlem alınmazsa, önümüzdeki günlerde Yunan Hava Yolları’nın büyük çöküşü bekleniyor.

Gösterge olarak, havaalanında bekleyen bir uçağın personel harici günlük ücret maliyetinin 10.000 ila 15.000 euro arasında olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: http://birlikgazetesi.org/alti-yunan-havayolundan-tehlike-sinyali/
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği