Balık yetiştiriciliği için belirlenen üç alan

Yunanistan

14 Mayıs 2020

Hükümet, Yunanistan'da hırpalanmış balık yetiştiriciliği sektörüne yardımcı olmak için gecikmiş bir düzenlemeyle, su ürünleri yetiştiriciliğinin entegre gelişimi için üç bölge seçmiştir.

Çevre bakan yardımcısı Dimitris Economou ve tarımsal kalkınma bakan yardımcısı Fotini Arabatzi'nin koordinasyonunu takiben, yeni balık yetiştiriciliği birimlerinin ruhsatlandırılmasıyla ilgili başkanlık kararnameleri çıkarılacak ve böylece sektörde yeni yatırımlara izin verilecektir. Elbette, bu süreç birkaç kez ertelendiğinden pek çok bölge için 19 başkanlık kararı daha bekleniyor.

İki bakanlık tarafından tamamlanan taslak kararnameler Oxia (İyonya Denizi), Cephalonia ve Halkidiki'deki su ürünleri bölgelerini ilgilendiriyor. Kaynaklar, her ikisi de İyon Denizi'ndeki Thesprotia ve Echinades'te iki balık yetiştiriciliği alanının belirlenmesine yönelik çalışmaların ileri bir aşamada olduğunu söylüyor. Bugüne kadar sadece bir su ürünleri yetiştirme bölgesi kurulmuştur o da Orta Makedonya'daki Pieria'da, midye yetiştiriciliği ile ilgilidir.

Kararlar sektör için gereklidir, çünkü yeni balık yetiştiriciliği üniteleri için söz konusu kararlar çıkarılana kadar lisans alınamamaktadır.

Kaynak:https://www.ekathimerini.com/252613/article/ekathimerini/business/three-areas-set-out-for-fish-farming
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği