Citi Yunanistan Ekonomisinin Yavaşlamasını Bekliyor

Yunanistan Ekonomisi

14 Aralık 2018

Citigroup, Yunan büyümesinin önümüzdeki yıllarda yavaşlamasını beklemekle birlikte, 2019 genel seçim beklentisinin, neredeyse kesinlikle yatırımcı dostu muhafazakar bir hükümete yol açacağını ileri sürerek, olumlu olacağını düşünüyor.
 
Citi, küresel ekonomik görünüme ilişkin son raporunda, Yunanistan'daki büyümenin büyük ölçüde ihracata (özellikle turizm gelirleri) ve yatırımlara - Avrupa Birliği fonlarının desteğiyle – dayandığını, bu arada nüfusun yıllık yüzde 0.4 oranında küçülürken özel tüketimin zayıf kaldığına ve güçlenmesinin muhtemel olmayacağına işaret etmektedir.
 
Aynı zamanda Citi, tasarruf endeksinin negatif olduğunu, kredi daralmasının devam ettiğini ve önemli reform çabalarına rağmen, ihracatın rekabet gücünün diğer AB ülkelerindeki gelişmelere uymadığına dikkat çekiyor.
 
Bu nedenle rapor 2019'da yüzde 2,5 olan resmi tahmin karşısında büyümenin yüzde 1,8'e, 2020 ve 2021'de yüzde 1,5'e, 2022'de yüzde 1,4'e ve 2023'te yüzde 1,3'e gerileyeceğini tahmin ediyor.
 
Citi, 2019 seçimlerinin iyi bir haber olacağını çünkü Yeni Demokrasi'nin anketlerde 12 puanlık bir fazlaya sahip olduğunu (SYRIZA'nın yüzde 25'ine karşı yüzde 37) ve Yeni Demokrasi hükümetinin daha çok pazar yanlısı ve ticaret yanlısı olacağını belirtti.
 
Kaynak:http://www.ekathimerini.com/235632/article/ekathimerini/business/citi-expects-economy-to-slow-down
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği