Enerji firmaları müşterilere indirim sunuyor

Yunanistan Covid-19 Tedbirleri

24 Mart 2020

Elektrik piyasası, koronavirüs salgınının etkilerinden muzdarip şirketler ve bireylerle dayanışmayı ifade etmeye çalışıyor; Devlet Enerji Şirketi (PPC) ve Elpedison, müşterileri için hayatı kolaylaştırmak ve Enerji Bakanı Kostis Hacıdakis tarafından yapılan çağrıyı dikkate almak için önlemler açıklıyor.

Elpedison Cumartesi günü, müşterileri için en azından önümüzdeki ay yüzde 5 indirim yapacağını açıkladı; şirket yetkilileri, bu önlemin gelişmelere bağlı olarak uzatılabileceğini söyledi.

Daha sonra Pazartesi günü PPC, Perşembe'den itibaren ve önümüzdeki üç ay boyunca düşük-voltaj müşterileri için sabit masraflardan feragat edeceğini ve 70 yaş ve üzeri veya ciddi tıbbi problemleri olan kişiler için yüzde 8 indirim sağlayacağını ve başka bir 4 dört aylık periyotta 2.000 kilowatt saati aşan düşük-voltaj tüketicileri için yüzde 8 indirim yapacağını, böylece evde geçirdikleri süre için ekstra ödeme yapmak zorunda kalmayacaklarını açıkladı. PPC ayrıca “e-fatura” müşterilerine çevrimiçi ödemeler için bir teşvik olarak 5 avro indirim sunuyor.

Kaynak: http://www.ekathimerini.com/250970/article/ekathimerini/business/power-firms-offer-discounts-to-customers
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği