Hükümet işletmelere ve işçilere yardımcı olmak için 2 milyar avro sözü verdi

Yunanistan Covid 19 Ekonomik Tedbirleri

18 Mart 2020

Yunan hükümeti Çarşamba günü korona virüs salgınının ülkenin zorlanan ekonomisi üzerindeki etkisini köreltmeye yönelik işletmeler ve çalışanlar için her biri 1 milyar avroluk taahhüttü içeren 2 milyar avro değerindeki tedbirleri açıkladı ki bu 1.8 milyar avroluk Avrupa Birliği fonunu içeren toplamda 3.8 milyar avroluk paketin bir parçasıdır.
 
Maliye Bakanı Christos Staikouras'ın açıklamasına göre; yaklaşık 600.000 kişiyi istihdam eden yaklaşık 200.000 işletme, 31 Temmuz'a kadar vergi ve sosyal güvenlik primlerini ödemekten muaf olurken, işletmelerin birçoğunun kapatılması nedeniyle işten ayrılan işçiler Nisan ayında 800 avro alacaklar ve devlet sosyal güvenlik ve sağlık sigortası masraflarını karşılayacak. Bu tedbirin 450 milyon avroya mal olacağı, yaklaşık 500.000 kişiye fayda sağlayacağı tahmin ediliyor.
 
Serbest çalışan profesyoneller ve tek kişilik işletmeler dört ay boyunca vergi yükümlülüklerinden kurtulurken, kapanmaya zorlanan işletmeler Mart ve Nisan aylarında kira bedelinin yüzde 60'ını ödemek zorunda olacaklar.
 
Hükümet ayrıca, işletmelerin likiditesinin artırılmasının yanı sıra istihdam ve maaş maliyetlerini hafifletmek için 1.8 milyar avroluk ek AB fonu da kullanacak.

Kaynak: http://www.ekathimerini.com/250778/article/ekathimerini/business/government-pledges-2-billion-euros-to-help-businesses-workers
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği