İki çalışandan biri işsiz kaldı

Yunanistan Covid19 Ekonomik Etkileri

09 Haziran 2020

Ulusal Çalışma ve İnsan Kaynakları Enstitüsü'nün (EIEAD) raporuna göre, koronavirüs nedeniyle birçok ekonomik sektörün eşi görülmemiş bir şekilde kapanması, iki özel sektör çalışanından neredeyse birinin sürekli ya da sınırlı bir süre için işsiz kaldığı görüldü.

Raporda, Yunanistan'da 940.000'den fazla çalışanın krizin zirvesi sırasında işten çıkarıldığı veya sözleşmesinin askıya alındığı gösteriliyor.

27 Avrupa Birliği üye ülkesinde işçilerin yüzde 5,3'ü sağlık krizi sonucunda işini kalıcı olarak kaybetmiş, geçici iş kaybı ise işçilerin % 23,2'sini oluşturmuştur. Yunanistan'da kalıcı işten çıkarmalar Avrupa ortalamasının gerisinde kaldı ve işçilerin %4,7'sini etkiledi, ancak askıya alınan sözleşmelerde en yüksek orana sahip olan ülkede, işçilerin% 41,8'ini bundan etkilendi. Bu, Yunanistan'ı geçici veya kalıcı iş kaybında AB-27 arasında birinci sıraya koyuyor.

Çalışma Bakanlığı'nın Ergani veri tabanındaki resmi rakamlar henüz yayınlanmamış olsa da, 800 euroluk sübvansiyonlar dağıtılmış olmasına karşın Yunanistan'ın askıya alınan sözleşme oranının özel sektörde% 45'e çıkabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/253469/article/ekathimerini/business/one-in-two-staff-left-out-of-work
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği