Kipi-İpsala Ve Nimfea-Makaza Sınır Kapıları Açılıyor

Yunanistan Kara Sınır Kapıları

27 Mayıs 2020

Kuzey Yunanistan’daki kara sınır kapılarının tamamı açılıyor.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, bugün Selanik ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren karayolu turizminin yeniden canlanması açısından, daha önce belirtildiği gibi zamanlamayı da sabit şekilde tutarak karayolu sınır kapılarının açılacağını söyledi.

Miçotakis, Kuzey Yunanistan bölgesinde hizmet veren sınır kapılarının bazı temel kuralları uygulayarak açılmasında bir sakınca olmadığını dile getirdi. Selanik Makedonia Havalimanı’ndan uluslararası uçuşların 15 Haziran tarihinden itibaren yeniden başlatılmasında bir sakınca olmadığını söyledi.

Buna göre, Yunanistan ile Türkiye arasında Kipi-İpsala ve Nimfea-Makaza sınır kapılarının yanısıra, Kuzey Makedonya’ya açılan Evzoni- Gevgeli, Bulgaristan’a açılan Serez bölgesi Promahona, Drama bölgesi Eksohi, İskeçe Ilıca bölgesi Zlatograd, Arnavutluk Kristalopigi sınır kapılarının açılarak hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Buna paralel olarak İgumeniça, Patra limanlarında bulunan sınır kapıları da 15 Haziran tarihinden itibaren hizmet vermeye başlıyor. Aynı zamanda Ege adalarında Türkiye’ye açılan deniz yolu sınır kapılarının da hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Kaynak:http://birlikgazetesi.org/kipi-ipsala-ve-nimfea-makaza-sinir-kapilari-aciliyor/
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği