Pire, Akdeniz'in en büyük konteyner elleçleme limanı oldu

Yunanistan Pire Limanı

21 Mayıs 2020

Pire Limanı Otoritesi (OLP), Pire limanının 2019'da toplam 5.65 milyon 20 fit eşdeğer birimi (TEU) elleçleyerek Akdeniz'in birinci limanı haline geldiğini açıkladı.

OLP, geçtiğimiz yıl için mali rakamlarını Salı günü Helen Fonu ve Varlık Yönetimi Derneği'ne kurumun genel müdürü Kaptan Fu Chengqiu'nun katılımıyla telekonferansla sundu.

Çinli Cosco Shipping'in çoğunluğuna sahip olduğu şirket, cirosunun 2019 yılında yıllık % 12.3 artışla 149.2 milyon avroya yükselirken, vergi öncesi faaliyet karlarının % 12.5 artışla 47.6 milyon € ve net kazançların % 27 artışla 35,4 milyon €'a yükseldiğini açıkladı.

Kaptan Fu,“2019 kârlılık açısından en başarılı yıldı. Başarılı finansal yönetim, artan imtiyaz ücretleri, temettüler, sigorta primleri vb. nedenlerle Yunan devletine de ek gelir getiriyor ve yerel halkın refahına katkıda bulunuyor.”dedi.

Yunanistan, 2018 yılındaki 4,8 milyon € 'a göre 2019 için 5,4 milyon € imtiyaz ücreti toplamayı bekliyor.

OLP sözcüsü Nektarios Demenopoulos'a göre, liman ticaretinin büyümesi, Covid-19 salgını nedeniyle uluslararası ticaretteki sorunlara rağmen bu yıl da devam ediyor.

Sözcü, Xinhua'ya “limanın üç iskelesinin konteyner elleçleme kapasitesinin Ocak-Nisan döneminde yıllık bazda yüzde 2'den fazla büyüdüğünü, Mayıs ayında ise rakamların geçen yılınkine benzer olduğunu" söyledi.

Kaynak:https://www.ekathimerini.com/252872/article/ekathimerini/business/piraeus-becomes-meds-top-container-handling-port
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği