Yiyecek servisindeki KDV düşecek

Yunanistan Covid19 Ekonomik Tedbirleri

13 Mayıs 2020

Hükümet, gıda hizmeti üzerindeki katma değer vergisini % 13'ten% 11'e düşürmeye yaklaşıyor, ancak bu önlem yürürlüğe girerse, sağlık krizi süresince sadece geçici olacak.

Bu, önlemin uygulanmasının, hükümetin kısıtlamaların azaltılmasını hızlandırması ve Eylül ayına kadar veya yıl sonuna kadar daha muhtemel olması durumunda 1 Haziran'da veya 25 Mayıs'ta gıda hizmeti faaliyetinin yeniden başlamasıyla çakışacağı anlamına geliyor.

KDV meselesi ve sektöre yönelik tüm destek tedbirleri Pazartesi günü Maliye Bakanlığının üst düzey yetkilileri ile Yunan Organize Gıda Hizmet İşletmeleri Birliği (EPOES) temsilcileri arasında bir video konferansın odak noktasıydı. Bu süreçte, indirimli KDV'nin sadece 2021 bütçesi izin verdiği sürece geçerli olacağı ve Avrupa Komisyonu'nun gelecek yıl herhangi bir mali sınırlama koyup koymayacağına bağlı olacağı anlaşıldı.

Bakanlık, kahve tüketimine ilişkin KDV'yi % 24'ten% 13'e düşürmeye daha da yakın, bu da yemek servisi zincirlerine göre bu hükümetin geçen yazdan beri verdiği sözdü. Sektörün temsilcileri KDV indiriminin büyük kısmını tüketicilere aktaracaklarını vurguladılar.

Hükümetin sektörü desteklemek için finansal olarak aldığı her türlü önlem, çalışanların maaş maliyetlerinin sübvanse edilmesinde olduğu gibi kısa vadeli olacaktır.

Açık alanı olmayan ve hükümetin kaldırımlarda, yaya caddelerinde ve meydanlarda kullanılan restoran ve kafe alanlarını genişletme planlarından faydalanamayan yemek servisi işletmeleri, turizm işletmeleri için alınan tedbirlere paralel şekilde olumlu muamele görebilirler. işletmeler en yaygın olarak salgın hastalıklar. Benzer bir yaklaşım, herhangi bir etkinlik olmaması nedeniyle Şubat ayının sonundan beri kapalı kalan gıda ikram şirketleri için de düşünülmektedir.

Yemek servisi sektörü için gelir vergisi yükümlülüklerinin azaltılmasını hayati önem taşımaktadır. Aslında, bu sağlık krizi döneminde söz konusu yükümlülüklerin tamamen hurdaya çıkarılmasını istedi, ancak hükümet bunu kabul etmedi. Bu nedenle sektör en az% 50'lik bir indirime razı olmaya hazırdır.

Kaynak:https://www.ekathimerini.com/252572/article/ekathimerini/business/vat-on-food-service-to-drop
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği