Yunan Başbakanı: İş ve işçilere 10 milyar € değerinde destek

Yunanistan Covid-19 Tedbirleri

20 Mart 2020

ANA habere göre; Perşembe akşamı Başbakan Kyriakos Mitsotakis tarafından 10 milyar avroluk bir destek paketi ve 800 avroluk ödemenin daha fazla insanı kapsaması duyuruldu; Başbakan bunu kamuoyunu resmi haberleri takip etmeye ve sahte haberleri dikkate almamaya çağıran bir televizyon mesajında ​​duyurdu.

Yunanistan'ın Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklanan 750 milyar avroluk acil durum varlık satın alma programına dahil edilmesi sonucunda Mitsotakis, hükümetin koronavirüs kısıtlamalarından etkilenenlere dağıtmak için daha büyük bir nakit tamponu olduğunu söyledi.

Yakın zamanda piyasa tedbirlerinden etkilenenlere Nisan ayı sonuna kadar 800 avroluk acil durum ücretinin açıklanmasının ardından, gelirlerinde bir düşüş yaşayan firmalarda çalışanlara, serbest çalışanlara ve 1 Mart'tan sonra işini kaybedenlere aynı miktarın sağlanacağını söyledi.

Daha evvel, Yunan basını Pazar öğleden sonra  coronavirüs nedeniyle Yunanistan'a yapılan tüm yolcu uçuşlarını durdurma kararının hükümet tarafından açıklanacağını bildirdi.

Birçok havayolu şirketi zaten rotalarında ciddi kesintiler yaptı.

Kaynak: https://www.tornosnews.gr/en/transport/airlines/39405-coronavirus-lockdown-no-flights-to-and-from-greece-beginning-from-sunday.html
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği