Yunanistan Başbakanı’nın Deutsche Telekom ve Enel Green Power İle Yatırımlar Hakkında Görüşmesi

15 Ekim 2019

Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis Pazartesi günü (14.10.2019) telekom ve enerji sektörünün önde gelen firmaları ile Yunanistan’da yeni yatırım planları hakkında görüşmüştür.
Deutsche Telekom Genel Müdürü ve aynı zamanda Yunan Telekom Şirketi OTE'nin Avrupa sorumlusu Tim Hoettges, Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Dijital Yönetim Devlet Bakanı Kiriakos Pierrakakis ile yaptığı görüşmede OTE’nin Yunanistan’a yeni yatırım planlarından bahsederek, özellikle fiber optikler üzerinden yüksek hızlı internet ve beşinci nesil (5G) mobil ağlar geliştirme projelerini dile getirmiştir. Deutsche Telekom ve OTE bu projeleri ile gelecek iki yıl içerisinde 100 yeni iş gücü yaratmayı hedeflemektedir. Deutsche Telekom, halen Yunan OTE’nin %45 hissesine sahiptir.

Yunan Başbakanı, Eğriboz adasında rüzgar enerjisi santralleri kuran Enel Green Power şirketinin Genel Müdürü ile de bir görüşme gerçekleştirmiş olup, sözkonusu projenin 130.000 ailenin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacağı ifade edilmiştir. Proje ile Yunanistan’ın linyit ihtiyacının yarım milyon ton azalmasının yanısıra karbondioksit salınımının da yarım milyon ton düşmesi beklenmektedir.
 

Kaynak: http://www.ana.gr

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği