Yunanistan Maliye Bakanı Staikouras 2,3 Milyar Euro’luk Ekonomik Yardım Paketini Açıkladı.

02 Kasım 2020

Maliye Bakanı Christos Staikouras, çalışanlar ve işletmeler için Kasım ayında 1,5 milyar Euro ve yıl sonuna kadar toplam 2,3 milyar Euro değerinde gerçekleştirilecek olan yardım paketini açıklamıştır.

Covid-19 salgını nedeniyle alınan acil durum tedbirleriyle kapatılan restoran, bar ve kafelerde çalışan ve iş sözleşmeleri geçici olarak askıya alınan işçiler aylık 534 Euro destek ücreti talep edebileceklerdir. Bu işçilerin sosyal güvenlik primleri de kısıtlama süresince devlet tarafından karşılanacaktır.  Kısıtlamalar devam ettiği sürece işten çıkarma yapılamayacaktır. Ayrıca ticari kiralar ve sözkonusu çalışanların ev kiralarında %40 kira indirimi uygulamasına devam edilecektir.

Acil durum tedbirlerinden etkilenen işyerlerinin Kasım ayı KDV ödemeleri 30 Nisan 2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Banka kredilerinin aylık ödemeleri de yılsonuna kadar askıya alınmıştır. İşsizlik ödenekleri sona eren ya da Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında sona erecek olanların işsizlik ödenek süreleri ise 2 ay uzatılmıştır.


Kaynak: https://www.amna.gr/en/article/501499/FinMin-Staikouras-announces-support-measures-of-23-bln-euros-for-businesses--households

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği