Yunanistan'da Havayolları Şirketleri İle Sağlık Protokolleri İmzalanacak

13 Mayıs 2020

Yunanistan’ın lokal havayolları sanayisi, Turizm Bakanı Haris Theoharis tarafından açıklanan sağlık protokollerini yaz dönemi için uygulanabilir ve gerçekçi olarak değerlendirmektedir.

Uluslararası alanda sektör, kapasitede çok ciddi düşüşe sebep olacağı için uçuşlarda sosyal mesafenin gerekli görülüp görülmeyeceğine odaklanmış durumdadır. IATA tarafından yapılan açıklamada, orta koltukların boş bırakılması halinde havayolları şirketlerinin toparlanmasının çok zor olacağı ve bilet fiyatlarının aşırı yükseleceği ifade edilmiştir.
 
Turizm Bakanlığı’nın yakında resmileşecek olan sağlık protokolleri, tam kapasiteli uçuşa izin verirken, dört saate kadar olan uçuşlarda yemek servisinin yapılmamasını, yerine paket atıştırmalıkların ikramını içermektedir. Ayrıca, uluslararası yolcuların uçuş öncesinde, son 72 saatte koronavirüsünden etkilenmediğini gösterir sağlık raporu da alması gerekecektir.
 
Pazara ilikin kaynaklara göre, iç hat uçuşlar 18 ya da 25 Mayıs’tan itibaren artmaya başlayacaktır.

Alman Havayolu şirketi Lutfhansa gelecek Pazartesi günü Atina-Frankfurt ve daha sonra da Atina- Münih uçuşlarına başlayacak olup, Lufthansa ayrıca gelecek ay Girit’e uçacaktır.

Macaristan’ın düşük maliyetli havayolu şirketi Wizz Air ise, Temmuz ayından itibaren yolculara maske ve uçuş mürettabatına eldiven zorunluluğu getirmek suretiyle Zakintos, Heraklion, Korfu ve Rodos’a uçuş gerçekleştirecektir.

Yunanistan’ın Girit/Heraklion merkezli havayolu şirketi Bluebird’de, Telaviv-Yunan adaları arasında uçuşlara başlamayı planlamaktadır. İsrail ayrıca Yunanistan’ın bu alanda ikili anlaşma yapmayı tasarladığı ülkeler arasındadır.
 
Atlantik ötesi uçuşlarda ise, American Airlines Chicago-Atina uçuşlarını Haziran ayı başlarında başlatmayı planlarken, Emirates Havayolları 1 Temmuz’dan itibaren Atina’yı New York ile bağlayacaktır.


Kaynak: https://www.ekathimerini.com/252612/article/ekathimerini/business/airlines-happy-with-tourism-ministrys-health-protocols

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği