Yunanistan’da Hisse ve Tahvil Satın Alanlara Golden Visa

12 Ekim 2018

Göçmen Politikasi Bakanlığı’nın verilerine göre, 30 Ağutos 2018 tarihi itibariyle, ilk beş yıllık dönemde Golden Visa programından faydalanarak 250 bin Euro ve üzerinde emlak yatırımı yapmak suretiyle oturum izni alan üçüncü ülke vatandaşlarının sayısı 3.154 olmuştur. Ayrıca, Golden Visa programı ile ülkeye gelen toplam gayrimenkul yatırımı tutarı 1 Milyar Euro’ya ulaşmıştır.

Yunan hükümeti, hak sahiplerine oturum izni sağlayan Golden Visa programının kapsamını devlet hisse senetleri, bonolar ve banka hesapları için genişletmeyi planlamaktadır. Buna göre, minimum 400 bin Euro değerinde Yunan menkul kıymetlerinden alan üçüncü ülke vatandaşları ve birinci derece yakınları beş yıllık ikamet iznine hak kazanacaktır.  

Yeni kriterler, Borsa’da işlem gören şirket hisse senetlerine veya tahvillerine 400 bin Euro (ya da borsada işlem görmeyen Yunan şirketlerine veya hazine bonolarına 800 bin Euro), Yunanistan merkezli bir banka aracılığıyla devlet tahvillerine üç yıl boyunca minimum 400 bin Euro ya da özellikle Yunanistan’da işlem gören hisselere ve tahvillere yatırım yapmak üzere Yunanistan’da ya da yurtdışında kurulmuş ve toplam varlıkları en az 3 milyon Euro olan bir yatırım fonuna minimum 400 bin Euro tutarındaki yatırımları kapsamaktadır.

Kaynak: www.ekathimerini.com
Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği