Yunanistan'da İşletmelere Devlet Garantili Banka Kredisi

26 Nisan 2020

Yunan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayından itibaren işletmeler 2019 yılı cirolarının %25’i oranında işletme kredisi alabileceklerdir.

Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı'na göre, halen ülkedeki işletmelerin yaklaşık %85’i koronavirüs salgınından etkilendikleri düşünülerek KAD (Faaliyet Kodu Numarası) sistemine alınmış olup, ekonominin yeniden canlandırılması için kullanılacak araçlardan biri de bu işletmelere 7 milyar değerinde devlet garantili işletme kredisi sağlanması olacaktır. Devlet, işletmelere sağlanacak kredinin %80’ine garantör olacaktır.

Yeni işletme kredisi, 2019 yılı sonuna kadar kredilerini düzenli ödeyen işletmeler için sözkonusudur.  Ayrıca, yıllara sirayet eden ekonomik kriz nedeniyle banka kredilerini ödeyemeyip yeniden yapılandırmaya giren işletmeler de, yeniden yapılandırılmış kredi taksitlerini düzenli ödemeleri halinde yeni işletme kredisinden faydalanabileceklerdir.

Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Georgiadis ayrıca, kredi verecek bankaların riskini sıfırlamak üzere programın Yunan Merkez Bankası tarafından üstlenildiğini belirtmiştir.

Son olarak Bakan, bankalara kolay kredi verilmesi yönünde talimat geçildiğini, programın başladığı andan itibaren bankaların kredi sağlama hızlarının şahsi takibinde olacağını vurgulamıştır.



Kaynak: https://www.kathimerini.gr/1075567/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ad-gewrgiadhs-epixeirhmatika-daneia-ews-25-toy-tziroy

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği