Yunanistan'da Turizmin Yeniden Başlatılması Planı

21 Mayıs 2020

Turizm Bakanı Haris Theoharis, koronavirüs salgını 3.aşama ekonomik tedbirleri arasında yer alan turizmin yeniden başlatılması planını açıklayarak, yıl boyunca açık otellerin 1 Haziran’da,  sezonluk otellerin ise 15 Haziran’da açılacağını duyurmuştur. Camping kısıtlamaları ise 1 Haziran itibariyle kaldırılacaktır.

25 Mayıs'ta ise özel yatlara getirilen kısıtlamalar sona erecektir.  

Turizm restart planı, ülkeye gelen uçuş kısıtlamalarının kaldırılmasını öngörmekte olup, ilk aşamada 15 Haziran'dan itibaren yurtdışından sadece Atina El. Venizelos Havaalanına uçuş gerçekleştirilmesine ve salgında iyi durumda olan ülkelerden ziyaretçilerin ülkeye girişine izin verilecektir. Ayrıca bu aşamada kara yolu ile ülkeye giriş yapılabilmesi de değerlendirilmektedir. Halen Atina El. Venizelos Havaalanına haftalık sınırlı sayıda uçuş gerçekleştirilmekte ve bütün yolcular Covid-19 testine tabi tutulmaktadır.
 
1 Temmuz itibariyle ikinci aşamaya geçilerek, Yunanistan’ın bütün uluslararası havaalanları yurtdışından gelen uçuşlara açılacaktır. Ayrıca bu aşamada bütün ülkelerden ziyaretçi kabul edilmeye başlanacaktır (negatif epidemic göstergesi olan ülkeler hariç).

Turizm Bakanı Theoharis, bu yıl Almanya, Bulgaristan ve Balkan ülkelerinden turist beklediklerini, Yunanistan’a gelen turistlerin koronavirüs test raporu sunmak zorunda kalmayacaklarını ancak havaalanında rastgele testlerin yapılabileceğini ifade etmiştir.

Kaynak: https://www.amna.gr/en

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği