Yunanistan'da Uçuş Yasaklarının Süresi Uzatıldı

16 Mayıs 2020

Yunanistan’dan İtalya, İspanya, İngiltere, Hollanda, Türkiye, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya uçuş yasaklarının süresi uzatılmıştır.
Ayrıca üçüncü ülke vatandaşlarının Yunanistan’a giriş yasağının süresi de uzatılmıştır.

Sivil Havacılık Hizmetleri tarafından, yolcuların ve vatandaşların COVID 19 salgınından korunmak üzere getirilen havacılığa ilişkin 5 yeni Notam yayınlanmıştır. BUna göre;

  • Yunanistan’dan İtalya, İspanya, İngiltere ve Hollanda’ya çift yönlü uçuş yasakları 31 Mayıs 2020, Saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.
  • Yunanistan’dan Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya çift yönlü uçuş yasakları 14 Haziran 2020, Saat 23.59 tarihine kadar uzatılmıştır.
  • Türkiye’den Yunanistan’a yapılan tüm uçuş yasakları 14 Haziran 2020, Saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.
  • Uluslararası uçuşların iniş ve kalkışları 31 Mayıs 2020, Saat 23.59’a kadar sadece Atina Elefterios Venizelos Havaalanı'ndan yapılacaktır.
  • AB Vatandaşı olmayanların ülkeye giriş yasağı 31 Mayıs 2020, Saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.
Halen sınırlı olarak gerçekleştirilen iç hat uçuşları ise, bütün ülkede seyahat yasağının 18 Mayıs’tan itibaren kalkması ile aşamalı olarak artırılacaktır.

AB vatandaşı olmayanların ülkeye giriş yasağının istisnaları; AB vatandaşlarının aile bireyleri, sağlık personelleri, uzun süreli oturma izni olan üçüncü ülke vatandaşları, diplomatik, askeri personel, uçuş ekipleri ile Yunan konsolosluğundan ülkeye giriş izni almış olanlardır.


Kaynak: https://www.kathimerini.gr/1078391/article/epikairothta/ellada/gia-poies-xwres-kai-ews-pote-parateinetai-h-anastolh-pthsewn-apo-kai-pros-thn-ellada

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği