Yunanistan’da Yaşam Ne Zaman Normale Dönecek?

Yunanistan Covid19 Tedbirleri

22 Nisan 2020

Yunanistan’da yaşam Koronavirüsün gölgesinde normale dönmeye çalışıyor.

Yunanistan’da koronavirüs pandemisi dolayısıyla askıya alınan bazı devlet daireleri 27 Nisan tarihinden itibaren kademeli olarak yeniden çalışmaya başlayacak. İlk olarak tapu daireleri ve adliyeler göreve başlayacak.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 Nisan 2020 tarihinde önce tapu daireleri ve Asliye Hukuk Mahkemeleri ile Sulh Hukuk Mahkemeleri göreve başlaması bekleniyor.

Hükümetin üzerinde çalıştığı bir planlamaya göre, Mayıs ve Haziran aylarında, ekonomi sektörleri kademeli ve dikkatli bir şekilde açılmasını planlıyor.

Hükümet sözcüsü Peças, 1 Mayıs nedeniyle üç günlük tatilde aynen Paskalya bayramında açıklanan uygulamaların geçerli olacağını ve kentsel merkezlerden kırsal alanlara toplu seyahatlerin olmayacağını belirtti.

Sözcü Peças, “hafta hafta, 15 günden 15 güne normal hayata döneceğiz “dedi. Mayıs ayının sonu Haziran ortasına kadar normale döneceğimizi dile getiren Peças, Bu aşamada sadece turizme değil, aynı zamanda savunmasız grupların ve yaşlıların korunmasına da büyük önem vereceklerini dile getirdi.

Hükümet tarafından yapılan planlamaya göre, Mayıs ayının ilk haftasında çarşılardaki dükkanlar ve kuaförler, ikinci haftası ise kafeler ve yemekhanelerin açılması gündemde. Ancak bu aşama aşama normale dönüş beraberinde bazı önlemlerin korunmasını da getiriyor. Örneğin bir yemekhane veya kafede 30 adet masa varsa bunlar yarıya 15’e düşürülecek. İnsanların bu gibi eğlence merkezlerinde mesafeli oturmaları da sağlanacak.

Okullar Mayıs ayının ikinci haftası önce Lise 3’lerle başlayacak. Mayıs üçüncü haftası ise İlkokul, Ortaokul ve Lise 1 ve 2’lerin derslere başlaması planlanıyor. Üniversitelerin bu eğitim yılı sonuna kadar açılmayacağı da gündemde. Ancak sınavların uzaktan eğitimle verilmesi planlanıyor.

Ülke çapındaki Üniversitelere giriş sınavları (Panelinies), Eğitim Bakanı Niki Kerameos tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran ayında başlayacak. Bakan, sınavların Temmuz ayı ortasında da tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:http://birlikgazetesi.org/yunanistanda-yasam-ne-zaman-normale-donecek/
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği