Yunanlıların Çoğu Restoranlara Sırtını DÖnüyor

27 Mayıs 2020

Gıda hizmetleri sektörü, panjurları kapalı olarak geçirilen iki aydan sonra bu hafta iş için yeniden açılırken, bir tüketici araştırması; tüketicilerin üçte ikisinin bu yıl herhangi bir restoranı ziyaret etmek istemediğini, Yunanlıların neredeyse üçte birinin ise bu yıl tatile gitmeyeceğini ortaya çıkardı. 

Perakende Tüketim Malları Araştırma Enstitüsü (IELKA) tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları, tavernaların ve restoranların 14 Mart'tan 24 Mayıs'a kadar hükümetin emriyle kapalı kalmak zorunda kaldıkları zararları telafi etmekte zorlanacağını göstermektedir.

Ankete katılan 1.050 kişinin yarısı, bu yıl bir restoranı ziyaret etmek istemediklerini, koronavirüsün yayılmasından korktuklarını ve % 17'si ise bundan sonra hiç bir restorana gitmek istemediklerini söyledi. Katılımcıların sadece% 33'ü bu yıl bir noktada dışarıda yemek yeme niyetini dile getirdi.

Bu tahminler doğrulanırsa, gıda hizmeti sektörü yıl sonuna kalan yedi ay içinde (en azından) daha da büyük bir darbe alabilecektir. Yunan Profesyoneller, Esnaf ve Tüccarlar Konfederasyonu (GSEVEE) başkanı Giorgos Kavvathas'a göre, restoranların yeniden açılmasına izin verilen ilk gün Pazartesi, özellikle sessizdi.

Salı günü yaptığı açıklamada, restoran cirosunun koronavirüs salgını öncesi normal bir güne göre % 95 düştüğünü belirtirken, kafeler biraz daha iyi gitti ve Covid-19 öncesi cironun% 50'sine ulaştığını belirtti. Kavvathas bu oranlarla, üç yemek servisi işletmesinden birinin yakında kapanacağını savundu.

IELKA araştırması ayrıca, Yunanlıların dörtte birinden azının (% 24) bu yıl olağan sayıda tatil kullanacağını,% 17'sinin ise önceki yıllara göre daha sınırlı tatile gideceklerini söyledi. Anketi yanıtlayan her 10 kişiden üçü (% 30) bu yıl hiç tatile gidemeyeceklerini düşündüklerini söyledi ki bunların %8'i 2021 yılında da durumun kendileri için aynı olacağını ifade etti.

Aynı anket, tüketicilerin sadece % 28'inin mağazalara giderken yüz maskesi takmayı bıraktığını, ancak% 41'inin 2020'de hiç alışveriş yapmayacağını ortaya koydu. Ankete katılanların üçte biri ise gelecek yıl da alışveriş için plastik eldiven giymeye devam edeceklerini söyledi. .

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/253085/article/ekathimerini/business/most-greeks-to-turn-backs-on-restaurants
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği